Malzemeler
2 paket burçak bisküvi
100 gr badem
4 çorba kaşığı bitter kakao
2 çorba kaşığı pudra şekeri
75 gr. oda sıcaklığında tereyağ
1 kutu krema
3 veya 4 kaşık baileys veya konyak
Yapılışı
Bisküvileri ve bademleri rondodan geçirin , bütün
malzemeleri karıştırarak bir hamur haline getirin. Servis yapacağınız kaba
bu hamuru yayın ve buzdolabında 2 saat bekletin.
Sosu
1 kutu krema
80 gramlık 4 paket bitter
çikolata.
50 gr tereyağ
1 yumurta sarısı
Bütün malzemeyi ocakta
çikolata eriyinceye kadar
karıştırarak pişirin. Karıştırarak soğutun, sos
ılındıktan sonra bu sosu
buzdolabından çıkarttığınız
hamurun üzerine yayın.. 1 gece buzdolabında beklettikten sonra çilekle
süsleyerek servis yapın..
Afiyet olsun...
Denedim nefis oluyor. Tavsiye ederim
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil