Malzemeler
1,5 su bardağı şeker
4 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
4 su bardağı un
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı iri kıyılmış fındık
1/2 su bardağı kuru üzüm
4 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Yapılışı
Çukur bir kapta yumurtaları şekeri mikser ile iyice çırptıktan sonra sıvıyağı, unu ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Sonra diğer malzemeleri ekleyin karıştırmaya devam edin.Kek hamurundan biraz daha yoğun olan bu karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın ve 170 derecede pişirin. Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra soğutun ve 1-2 cm kalınlığında dilimleyin. Dilimlediğiniz kekleri tepsiye tekrar dizin ve kekler kuruyana kadar 150 derecede 15-20 dakika fırınlayın. Kekler kuruduktan sonra fırından çıkarın ve soğutun.
Bu kurutulmuş kıtır kıtır keki bayatlamadan uzun süre kavanozda saklayabilirsiniz...
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder