5 Mayıs 2015 Salı

SELANİK GEVREĞİ (KEKİ)

                               



Malzemeler
1,5 su bardağı şeker
4 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
4 su bardağı un
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı iri kıyılmış fındık
1/2 su bardağı kuru üzüm
4 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı  sirke 
1 paket kabartma tozu

Yapılışı
Çukur bir kapta  yumurtaları şekeri mikser ile iyice çırptıktan sonra  sıvıyağı,  unu ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Sonra diğer malzemeleri  ekleyin karıştırmaya devam edin.Kek hamurundan  biraz daha yoğun olan  bu karışımı yağlı kağıt serilmiş  fırın tepsisine yayın ve 170 derecede  pişirin. Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra soğutun ve 1-2 cm kalınlığında dilimleyin. Dilimlediğiniz kekleri  tepsiye tekrar dizin ve kekler kuruyana kadar 150 derecede 15-20 dakika fırınlayın. Kekler kuruduktan sonra fırından çıkarın ve soğutun.
Bu kurutulmuş kıtır kıtır keki bayatlamadan uzun süre kavanozda saklayabilirsiniz...













Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder