16 Nisan 2015 Perşembe

TAVUKLU SALATA


                           



1 tavuk göğsü
1 bardak kuskus
2 bardak süzme yoğurt
1 kaşık mayonez
2 diş ezilmiş sarımsak
1 bardak iri çekilmiş ceviz
Tuz, karabiber
Dereotu
Zeytinyağı
Kırmızı pul biber

Tavuk göğsünü  haşlıyoruz ve küçük küçük parçalara ayırıyoruz. Kuskusları hafif diri olacak şekilde  haşlıyoruz ve soğuk sudan geçiriyoruz. Mayonez, ezilmiş sarımsak ve yoğurdu farklı bir kapta karıştırıyoruz.
Bütün malzemeleri birleştiriyoruz. İri dövülmüş ceviz tuz ve karabiber ilave ediyoruz ve servis kabına alıyoruz.
Üzerine  zeytinyağında hafif kızdırdığımız  pul biberi gezdiriyoruz.
Dereotu ile süslüyoruz.

Herkese afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder