2 Nisan 2015 Perşembe

İNCİRLİ TATLI


                      



MALZEMELER

Kek için
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
6~7 kuru incir( haşlanmış)
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için
1su bardağı ılık su
½ su bardağı süt 
1 yemek kaşığı granül kahve
3 yemek kaşığı toz şeker

Kreması  için
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı  un
1 litre süt
5 yemek kaşığı toz şeker
Biraz limon kabuğu rendesi
50 gram tereyağı
1 poşet toz krem şanti

Yapılışı
Yumurtalarla toz şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde iyice çırpın. Birlikte elediğiniz tarçın, un ve kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Çekilmiş cevizi ve yıkayıp minik doğradığınız kuru incirleri ekleyin (eklemeden önce una bularsanız daha iyi olur).
Hamuru yağlanmış fırın kabınıza dökerek, önceden 160 C ısıtılmış fırında pişirin. Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayın.
Tencereye süt, şeker, un ve nişasta, limon kabuğu rendesini  alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.  Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyin karıştırın. Daha sonra toz krem şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpın.
Kek fırından çıktığında  biraz bekleyin. Bu sırada şerbetini hazırlayın.
Bir kaba su, süt, granül kahve ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştırın. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirin. Kekin şerbetini çekmesini bekleyin. Kek ılınınca üzerine hazırladığınız muhallebiyi yayın. Süslemek için bir kabın içinde harmanladığınız hindistan cevizi ve kakao karışımını serpin.
3-4 saat hatta mümkünse 1 gece buzdolabında beklettiğiniz  tatlınız servise hazırdır:)

Afiyet olsun…..


1 yorum: