MALZEMELER
Kek için
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
6~7 kuru incir( haşlanmış)
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
1su bardağı ılık su
½ su bardağı süt
1 yemek kaşığı granül kahve
3 yemek kaşığı toz şeker
Kreması için
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 litre süt
5 yemek kaşığı toz şeker
Biraz limon kabuğu rendesi
50 gram tereyağı
1 poşet toz krem şanti
Yapılışı
Yumurtalarla toz şekeri mikserin önce düşük sonra
yüksek devrinde iyice çırpın. Birlikte elediğiniz tarçın, un ve kabartma tozunu
ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Çekilmiş cevizi ve yıkayıp minik doğradığınız
kuru incirleri ekleyin (eklemeden önce una bularsanız daha iyi olur).
Hamuru yağlanmış fırın kabınıza dökerek, önceden 160 C
ısıtılmış fırında pişirin. Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayın.
Tencereye süt, şeker, un ve nişasta, limon kabuğu rendesini alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyin karıştırın. Daha sonra toz krem şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpın.
Tencereye süt, şeker, un ve nişasta, limon kabuğu rendesini alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyin karıştırın. Daha sonra toz krem şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpın.
Kek fırından çıktığında biraz bekleyin. Bu sırada şerbetini hazırlayın.
Bir kaba su, süt, granül kahve ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştırın. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirin. Kekin şerbetini çekmesini bekleyin. Kek ılınınca üzerine hazırladığınız muhallebiyi yayın. Süslemek için bir kabın içinde harmanladığınız hindistan cevizi ve kakao karışımını serpin.
Bir kaba su, süt, granül kahve ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştırın. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirin. Kekin şerbetini çekmesini bekleyin. Kek ılınınca üzerine hazırladığınız muhallebiyi yayın. Süslemek için bir kabın içinde harmanladığınız hindistan cevizi ve kakao karışımını serpin.
3-4 saat hatta mümkünse 1 gece buzdolabında beklettiğiniz tatlınız servise hazırdır:)
Afiyet olsun…..
Nefis bir tatlı...
YanıtlaSil