16 Şubat 2015 Pazartesi

KELEBEK KONSEPTLİ DOĞUM GÜNÜ

Neredeyse iki yıl geç kalmış bir yazı okuyacaksınız:)
Sueda'nın 3. yaş gününü kutlamaya bir ay gibi bir süre kaldı ve tembel halası onun ilk doğum günü hazırlıklarını bugün yayınlıyor ...
Geç olsun ama olsun değil mi dostlar :)


Doğum gününde konseptimiz "kelebek" idi. 
Partinin geneline hakim renk pembe ve lila   iken rengarenk kelebeklerimiz ve balonlarımız ile renk cümbüşü eşliğinde Suedamızın ilk yaşını geride bıraktık.
Şeker hamuruyla ilk tanışmamın sebebi hikmeti de yine bu partidir ve başlayış o başlayış... 
Doğum günü ikramlarımıza genel bir bakalım bakalım:)

Evimizin ilk torunu  ve biriciğimiz olması nedeniyle her şey itinayla baştan aşağı el emeğiyle yapıldı. Çok yorulduk ama değdi her şey çok güzeldi.
Tabi ki tek başına yapmadım bunları..
Orkestramızı sunmak isterim;
Tuzlu tatlarda Pınar halası ve Hatice teyzesi 
Sarmalarda (asma yaprağı, kara lahana) babaannesi
Şeker hamurlu işkence anlarında annesi
Süslemelerde elleri makasla keçe kesmekten bitap düşen Pınar halası 
Odayı süslerken halası, teyzesi, annesi, babası, amcası, babaannesi.......
Gördüğünüz üzere herkesler çalıştı :))) 
Tüm bu çalışmalar yapılırken bizi bir an bile yalnız bırakmayan doğum günü kızımız Suedamız'ın yadsınamaz katkıları olmadan ekibi bir arada tutmak kolay olmayabilirdi :)))
Başlayalım hazırlıkları anlatmaya..
Öncelikle Suedamın ilk yaşına girdiği, ailemiz için dehşet önemli sizler için sıradan bir gün olan o gün için parti kızına  tarafımca tarlatanlı tüllü şık bir elbise dikildi. 
Gelelim oda süslemelerine,
Grapon kağıtlarından rengarenk ponponlar yapıldı
"İYİKİ DOĞDUN" yazısını hazır alıp tüllerle, keçelerden kestiğimiz kelebekler ve harflerle süsledik ve ponponlarla birlikte duvardaki yerlerini aldılar.
Yapıştırmak için çok uğraştık türlü yöntemler denedik en nihayetinde çift taraflı bantla biraz zorlansak da sabitlemeyi başardık:)) 
Evet aşağıdaki  deli işi   projeden sonra eline bir daha keçe alan olmadı :( Hepsi bunlar  değil tabi keçe kelebeklerden konuklarımıza hediye hazırladığımızı da hesaba katarsanız kestiğimiz kelebeklerin sayısını hatırlamıyorum (hatırlamak da istemiyorum)
Ve son olarak da onyüzbin balon şişirdik. Bütün tavanı balonlarla kapladık (aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz yalnızca bir kısmı)
Biz de o gün gelen çocuklarda balona doyduk:)

İlk kez şeker hamurlu kurabiye yapacağım için izlemediğim video, okumadığım blog kalmadı herhalde... Bir cahil cesareti yaparım dedim ve ilk deneme için çok fazla sayıda irili ufaklı günün anlam ve önemine uygun kurabiyeler yaptık :)
Arkadaşlar yaş pastaları yaparken çokça aksilik yaşadım açıkçası.. Gece geç saatlerde başladım yapmaya,  ganaj yaparken pişmiş tavuğun başına gelmeyen geldi başımıza, olmaz artık derken bir gazla yapıldı ortaya çıktı. O sinir harbi vakitlerinde fotoğraf çekemedik takdir edersiniz ki..
Ama yazının  başındaki fotoğrafta amaca ulaşıldığını görebilirsiniz:)))
Makaron denemezsem kusur kalır dedim onu da denedim.. İlk denemem olduğu için belki de acemi şansı ile güzelce eteklendiler.
Aslında pembe olacaktı bu makaronlar ama ben biraz boyasını fazla kaçırınca koyu oldular baya.
Burada yalnızca kurabiyelerini görüyorsunuz çünkü ara dolgusunu son anda doldurduk ama fotoğrafını çekemedik:((
Sonuç olarak neredeyse bütün ilklerin buluştuğu güzel yorucu eğlenceli bir ilk yaş kutlaması oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder