20 Şubat 2015 Cuma

MANTAR ÇORBASI



Soğuk kış günlerinde sofralarımızın  vazgeçilmezidir çorbalar… İşte soğuk günlerin sıcak dostu,  içinizi ısıtacak bir çorba tarifi…

  •      8-9 adet kültür mantarı
  •       1 adet küçük kuru soğan
  •       1 küçük diş sarımsak
  •       2 su bardağı süt
  •       4 su bardağı tavuk suyu
  •       2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  •       3-4 yemek kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
  •       Yarım limonun suyu
  •       Karabiber
  •       Tuz
  •       Dereotu
Mantarları yıkayıp küçük küçük  doğrayalım,
Soğanı  ve sarımsağı çok ince doğrayıp (rendeleyebilirsiniz de) 2 kaşık tereyağında çevirelim.  
Mantarları da ekleyelim ve az sulanana kadar kavuralım. 
2 su bardağı tavuk suyu ve limon suyunu ilave edip mantarlar pişene kadar tencerenin kapağını kapatarak pişirelim.

Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağında unu kokusu çıkana kadar kavuralım. 2 su bardağı sütü ekleyelim. Çırpma teliyle hızlıca karıştırarak topaklanmadan muhallebi kıvamını alınca  2 bardak tavuk suyunu ekleyerek kıvamını açalım, biraz kaynattıktan sonra mantarlı karışımı da ekleyerek tuzunu ve karabiberini ilave edip 10 dakika daha pişirelim. Dereotuyla servis edelim. Dilerseniz biraz krema ile de servis yapabilirsiniz..




Afiyet olsun... 

                                                                                                                EMİNE         


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder