11 Şubat 2015 Çarşamba

VİŞNELİ, ŞARAPLI, AYVA TATLISI

Mevsim meyvesi ayvalı bir tarif daha...





  • 1 kg ayva
  • 1 lt   vişne kompostosu
  • 1,5 su bardağı kırmızı şarap
  • Kabuk tarçın
  • 10 karanfil
  • 1,5  su bardağı şeker

Ayvaları 4 e bölelim. Tencereye  yerleştirdikten sonra  bütün malzemeyi ayvaların üzerine yayalım. Karışımı  20 dakika kaynatıp,  ayvaların piştiğinden emin olduktan sonra  ayvaları ve vişneleri tencereden alalım. Bir servis kabına yerleştirelim. Kalan şurup gibi karışımı yoğun ateşte jölelene dek  tekrar kaynatalım ve ayvaların üzerine dökelim.
Bol ceviz ve kaymakla servis edebilirsiniz.



Afiyet olsun…

                                                                                                   EMİNE



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder