23 Şubat 2015 Pazartesi

YÖRESEL BİR LEZZET HAMSİ KOLİ


Haftasonu bir araya gelince akrabalarla hamsi koli yaptık afiyetle de yedik. Siz de yapmak istersiniz diye tarifini ekliyorum. 


Tamamen anam babam usulü yaptığımızdan ölçü veremeyeceğim için şimdiden kusura bakmayın :(
Bol sebzeli bir tarif için hazır olun.

Malzemeler:

  • Pazı
  • Taze soğan
  • Maydanoz
  • Pırasa
  • Taze nane
  • Hamsi
  • Mısır unu
  • Biber salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • Sıvıyağ
  • Ilık su 


                           
Öncelikle tüm sebzeleri ince ince kıyıyoruz, kılçıkları alınmış hamsiyi ilave ediyoruz, baharatlarını ekleyip, bolca sıvıyağ ilave ederek karıştırıyoruz. Ardından mısır unu ve ılık suyu ekleyerek gevşek bir hamur yoğuruyoruz. 
Şimdi pişireceğimiz tepsiyi tereyağı ile yağlayalım, hamurumuzu da orta kalınlıkta döşeyelim. Tekrar üzerine güzelce kızarması için tereyağ parçaları koyalım ve 180 derecede ısıtılmış fırına verelim.,
Pişmesi biraz uzun sürüyor telaş etmeyiniz efenim:)

Kızarınca fırından çıkaralım ve tamamen soğuduktan sonra dilimleyip afiyetle yiyelim:)



 Afiyet olsun ...

HÜLYA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder