15 Nisan 2015 Çarşamba

ÇİLEKLİ CHEESE CAKE


                             





5 yumurta
1 bardak şeker
1,5 paket burçak bisküvi
6 kaşık erimiş tereyağı
3 adet 200 gramlık labne peynir
1 paket  pasta kreması
1 su bardağı süt
1 paket (200 ml.)  krema
2  kaşık un
1 paket vanilya
1 limon suyu
Dr.  Oetker orman meyveli sos
Çilek
5 yumurtayı  1 bardak  şeker ile çırpın.(Fazla çırpılmayacak)
Bisküvileri rondodan geçirin veya elinizle ufalayın, bisküvi ve eritilmiş tereyağını birleştirip bir araya getirin.
Kelepçeli kek kalıbınızın tabanına sıkıca yayın ve kenarda bekletin.
Yumurta ve şekeri çırpın. (Fazla çırpılmayacak) Labne peynirlerin suyunu süzgeçte  kağıt havlu yardımıyla iyice süzdürün. 1 paket pasta kremasını 1 su bardağı süt ile çırpın. Yumurta ve şeker karışımına  labne  peyniri ve kremaları , limon suyunu ekleyin ve pürüzsüz oluncaya kadar çırpma işlemine devam edin.
Ardından un ve vanilyayı ekleyip bir kaşık yardımı ile unu karışıma yavaşça yedirin.
Kek kalıbınızdaki bisküvili tabanın üzerine bu harcı dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Keki pişirdikten sonra  biraz dinlendirin ve buzdolabında en az 8 saat bekletin. Kekiniz bekledikçe kendini çekiyor ve oturuyor  bu yüzden  mutlaka en az 8 saat bekletmek gerekiyor. Servis yapmadan önce sonra kekinizin üzerini  orman meyveli sos ve çilek ile süsleyin
Afiyet olsun






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder