5 Nisan 2016 Salı

HAŞHAŞLI TATLI


250 gr tereyağ (Oda sıcaklığında)
2 yumurta
1 su bardağı irmik 
2 su bardağı un


1 su bardağı ceviz içi 
1 portakal kabuğu rendesi 
1 limon kabuğu rendesi
 1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya

Haşhaş tohumu

Bütün malzemeyi karıştırarak iyice yoğurun. Ceviz kadar toplar yapıp  haşhaş tohumuna bulayın.
170  derecede 25-30 dakika   pişirin.Pişerken kurabiyeleri alt üst edebilirsiniz.


Şerbeti
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1tatlı kaşığı limon suyu


Şerbeti hazırladıktan sonra soğutun.Kurabiyeler sıcakken soğutulmuş şerbeti kurabiyelerin üzerine dökün. 3, 4 saat dinlenirse  daha güzel oluyor.


Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder