Evet sesinizi duyuyorum.. Yine mi tava, fırını mı bozuldu acaba diyor gibisiziniz:)
Hayır fırında sıkıntı yok da çok pratik olduğundan özellikle pazar sabahları kahvaltı için mükemmel ve kolay bir lezzet.
Malzemeler;
- 3 adet yufka (Yufkaları marketlerden almayın yalnız çok kalınlar ve istediğimiz gibi bir lezzet ve görüntüye bizi ulaştıramıyorlar maalesef:( Bu sebepten pazardan ya da varsa yufkacınız ordan alın derim ben)
- 2 yumurta
- 3-4 kaşık yoğurt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 paket kabartma tozu
- Tuz
İçi için: Ben peynirli maydonozlu bir iç hazırladım bu sefer. Kıymalı, patatesli, ıspanaklı... anlayacağınız istediğiniz harç ile hazırlayabilirsiniz.
Yapılışı;
- Öncelikle yufkaların arasına süreceğimiz karışımı yumurta, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu ve tuzu çırparak hazırlıyoruz.
- Meşhur tavamızı alıyoruz ve yağlıyoruz.
- Yufkanın bir tanesini dışına taşacak şekilde tavamıza seriyoruz ki katları sermeyi bitirdikten sonra kenarda kalanları üzerine kapatacağız.
- İkinci yufkayı ikiye bölüyoruz ve her bir yarım yufka bir kat olacak şekilde ve her katına harç dökerek yufkaları seriyoruz.
- Şimdi iç harcımızı seriyoruz.
- Son yufkamızı da ikiye bölüyoruz ve ikinci yufkamız gibi arasına karışımdan sürerek işlemimizi tamamlıyoruz.
- Son olarak tavanın kenarına taşırarak serdiğimiz ilk yufkayı da üzerine kapatıyoruz.
- Şimdi ocağın üzerine alıyoruz tavamızı ve altı kızarana kızarana kadar pişiriyoruz. Ben bu sırada gerçek su böreğinde olduğu gibi çevire çevire pişirdim. Her yeri aynı şekilde kızarsın diye.
- Böreğimizin altı kızarınca ters çeviriyoruz ve aynı şekilde kızartıyoruz ve böreğimiz hazır.
- Bu arada böreği biraz dinlendirdikten sonra dilimleyin ki hamurlaşmasın:)
Afiyet olsun:)
ellerinize sağlık ...bir değişik versiyonunu bende kurutulmuş ev yufkasından yapıyorum takibe aldım sizi bende beklerim http://ayselmelike.blogspot.com.tr/
YanıtlaSil