11 Mart 2015 Çarşamba

KITIR EKMEKLİ DOMATES SALATASI


                                       
                                                 

  Evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin bir yolu da salatalarımıza   eklemek neden olmasın?



  15 adet cherry domates,


Fırınlanmış kıtır ekmek parçaları,
Tulum peyniri,
Zeytin,
1 tutam dereotu,
1 tutam maydanoz,
2  diş sarımsak rendesi,
Limon suyu,
1 çay kaşığı hardal,
Kekik, pul biber,
Zeytinyağı,
Tuz,
Bayatlamış ekmekler gelişi güzel  elle veya bıçak yardımıyla küçük parçalara  bölündükten sonra biraz zeytinyağı, biraz tuz, kekik,  pul biber ve bir diş sarımsak rendesi ile harmanlanıp ekmekler kıtır olana kadar fırınlanır. (Korkmayın bayağı kıtır olana kadar kızarsınlar. .Ama yanmasınlar...)
Cherry domatesler ikiye bölünür,
Dereotu ve maydanozlar  ince ince kıyılır,
Tulum peyniri irice doğranır,
Bir kasede  limon suyu, zeytinyağı,   sarımsak, hardal, tuz bir güzel karıştırılır,
Ekmekler ve diğer malzemeler servis tabağına aldıktan sonra üzerine hazırlanan sos dökülür…

Çok bekletmeden (ekmekler yumuşamasın)afiyetle yenir… 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder