Evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin bir yolu da salatalarımıza eklemek neden olmasın?
15 adet cherry domates,
Fırınlanmış
kıtır ekmek parçaları,
Tulum
peyniri,
Zeytin,
1 tutam
dereotu,
1 tutam
maydanoz,
2 diş
sarımsak rendesi,
Limon
suyu,
1 çay
kaşığı hardal,
Kekik, pul biber,
Zeytinyağı,
Tuz,
Bayatlamış
ekmekler gelişi güzel elle veya bıçak
yardımıyla küçük parçalara bölündükten sonra biraz zeytinyağı, biraz tuz, kekik, pul biber ve bir diş sarımsak rendesi ile harmanlanıp ekmekler kıtır olana kadar fırınlanır. (Korkmayın
bayağı kıtır olana kadar kızarsınlar. .Ama yanmasınlar...)
Cherry
domatesler ikiye bölünür,
Dereotu ve maydanozlar ince ince kıyılır,
Tulum peyniri irice doğranır,
Bir
kasede limon suyu, zeytinyağı, sarımsak, hardal, tuz bir güzel karıştırılır,
Ekmekler
ve diğer malzemeler servis tabağına aldıktan sonra üzerine hazırlanan sos
dökülür…
Çok bekletmeden (ekmekler yumuşamasın)afiyetle
yenir…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder