25 Mart 2015 Çarşamba

PORTAKALLI KUP

  • 1 ayva
  • 1 elma
  • 4 kaşık şeker
  • Tarçın
  • 4-5 adet burçak bisküvi
  • Portakal rendesi
  • 2 paket vanilyalı puding
  • 2,5 su bardağı portakal suyu.
  • 2,5 su bardağı süt
  • Hindistan cevizi
    (süslemek için)




Öncelikle1 elma 1 ayvayı rendeleyin tarçın, şeker  ve portakal kabuğu ilavesi ile  pişirdikten sonra  bisküvileri içine kırın  kariştırın soğusun. Kup bardaklarınızın içine paylaştırın.
 1 tencerenin içine 1 paket vanilyalı pudingi  ve 2,5 su bardağı sütü koyarak  pişirin. Kuplara birer kepçe vanilyalı puding koyun.  Biraz soğusun.
Daha sonra diğer vanilyalı pudingi de   2,5 su bardağı portakal suyu ve biraz portakal rendesi ilave ederek   başka bir tencereye koyarak pişirin. Bu portakallı pudingi de  kup bardaklarına, sütlü  pudingin üzerine ilave edin.
Katları bu şekilde tamamlayın.
Buzdolabında biraz bekletin.
Üzerine biraz Hindistan cevizi ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder