Yine yöresel bir lezzet ile karşı karşıyayız. Erzurum'un meşhur "Lor Dolması"
Rahatlıkla deneyebilirsiniz.
Malzemeler;
- 2 bağ pazı
- Bir yemek tabağı dolusu kısırlık bulgur
- Bir yemek tabağı dolusu lor peyniri (Bu arada ben Muratbey'in lor peynirini kullandım.)
- 75 gr kaymak (Yörsan kullandım.)
- Tuz
- Tereyağı
- Sarımsaklı yoğurt
- Kırmızı pul biber
- İlk olarak pazı yapraklarımızı kaynayan suyun içine atalım ve bir iki dakika rengi dönünce sudan alarak soğuk su tutup süzülmeye bırakalım.
- Kısırlık bulgurumuza, kısırda yaptığımız gibi, sıcak su ekleyelim ve ağzını kapatalım bu esnada biraz tuz da eklerseniz güzel olur.
- Bulgurlar şişince içerisine loru, kaymağı ekleyelim ve yoğuralım. Eğer kıvamı yumuşak değilse azar azar sıcak su ilave ederek kıvamını ayarlayalım.
- Dolmamızın içini de hazırlayınca sarma aşamasına geçiyoruz. Ben pazı yapraklarını önce boyuna ikiye, bu parçaları da enine ikiye ayırarak bir yapraktan 4 dolma sarmış oldum. Böylelikle dolmaların etrafında yaprak yoğunluğu da olmamış oldu.
- Fırın tepsisini tereyağıyla iyice yağladıktan sonra dolmalarımızı tepsiye diziyoruz fırına vermeden önce dolmaların üzerine de tereyağ parçaları atıyoruz ve 230-250 derecelik fırında yapraklar kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarınca servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz. Son olarak da tereyağında kırmızı biber yakıp üzerine döküyoruz.
HÜLYA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder